Essanté Organics

Organic Living Company is ontstaan vanuit de persoonlijke zoektocht van Manon Biesta, schoonheidsspecialiste, orthomoleculair therapeut en Reiki master, maar bovenal moeder en ervaringsdeskundige als het gaat om een gevoelige huid. Zij ging op zoek naar volledig natuurlijke producten vanuit de overtuiging dat medicatie lang niet altijd de juiste oplossing is om gezondheidsproblemen aan te pakken.
Met Organic Living Company wil zij mensen inspireren om bewuster om te gaan met hun gezondheid en hen laten zien dat je altijd de keuze hebt voor een natuurlijk alternatief. En dat dit ook voor mensen met een hele gevoelige huid helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Ongemerkt consumeren we vaak producten die chemische stoffen bevatten die op het eerste gezicht niet gevaarlijk lijken, maar die op de lange termijn zeker invloed kunnen hebben op onze gezondheid. In een wereld waar al heel veel keuze is, biedt Organic Living Company een compleet assortiment van het gerenommeerde merk Essanté. Een merk met écht volledig natuurlijke gezondheidsproducten waar mensen zich fitter en vitaler door gaan voelen. Dat maakt de zoektocht naar goede producten een stuk gemakkelijker.
Manons Missie
Luisteren naar je gevoel…
Mijn jongste dochter was pas 2 maanden oud, toen bij haar al werd vastgesteld dat ze eczeem had. Op zich niets schokkends aangezien ik, de mama, mijn hele leven al kamp met chronisch eczeem.
Wat wel schokkend was vond ik dat mij bij de eerste constatering direct een hormoonzalf en Lanette (Vaseline met klein beetje medicatie) werd voorgesteld! Waarop ik de huisarts zei dat ik dat symptoombestrijding vind plus veel te heftig voor zo’n klein lijfje dat op dat moment alleen nog maar borstvoeding kreeg. Lichtelijk geïrriteerd bood ze me dan wel nog het recept aan voor het geval dat…
Zo is mijn zoektocht begonnen: op zoek naar producten die de huid op geen enkele wijze irriteren. Vanuit mijn eigen  ervaring wist ik namelijk al lang dat de poedertjes, pilletjes en zalfjes niets uitmaakten. Door echt goed te luisteren naar signalen die mijn lichaam gaf, ben ik er zelf achter gekomen dat voor mij vlees een grote boosdoener was. Dit verstoorde m’n darmen (ik heb ook PDS) en daaruit kreeg ik huidirritatie, maar ook crèmes en vooral wasmiddel waren grote verstoorders voor mijn huid.
Dus op zoek naar wasmiddel en crèmes volledig vrij van chemicaliën! En dat bleek dus helaas nog een hele uitdaging…
Totdat ik de producten van Essanté Organics tegenkwam, een bedrijf met een supermooie missie: mensen helpen hun lijf meer alkaline te maken, zodat diverse ziektebeelden niet kunnen toeslaan – of verminderen en zelfs volledig kunnen verdwijnen!
Nuchtere Hollander als ik ben, heb ik mij eerst goed ingelezen. Daarna ben ik voorzichtig op mezelf gaan uitproberen voordat ik de stap nam om de producten bij mijn baby te gaan gebruiken. Achteraf natuurlijk heel stom, want veiliger dan deze producten bestaat er eigenlijk niet!
Maar door alle valse beloftes (althans, zo voelde dat voor mij) word je nu eenmaal voorzichtig…
Dat ik enthousiast geworden ben, hoef ik jullie niet uit te leggen, want zo is dit bedrijf gestart. Met nu nog maar één missie: mensen helpen om weer blij te worden in en met hun huid.
Simpelweg door echt te luisteren, mee te denken en etiketten en ingrediënten te snappen.
Heb je persoonlijke vragen? Mail ze gerust! Ik probeer jou zo spoedig mogelijk te helpen in je zoektocht naar een gezonde huid.
Klik hier voor de webshop en vergeet niet code manon10 in te voeren voor wat extra korting. Wil je liever live advies, wees welkom in de salon!